Міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара провів зустріч з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Про це повідомляє прес-служба українського МЗС.

Під час бесіди сторони висловили взаємну зацікавленість у поглибленні відносин між Києвом і Тбілісі. Відбувся обмін думками з актуальних питань регіонального порядку денного, зокрема, у контексті головування України в ОБСЄ.

Сторони обговорили шляхи взаємодії на євроінтеграційному напрямі, насамперед, у контексті підготовки до Вільнюського саміту «Східного партнерства».

Крім того, у міністерстві закордонних справ Грузії відбулися переговори Кожари з його грузинською колегою Майєю Панджикідзе.

Сторони обговорили широке коло питань двостороннього співробітництва, а також актуальні проблеми регіонального порядку денного, зокрема, враховуючи головування України в ОБСЄ.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Грузії відзначили високий рівень політичного діалогу між Києвом і Тбілісі, висловили обопільне прагнення до поглиблення взаємодії в рамках міжнародних і регіональних організацій, на євроінтеграційному напрямі, а також співробітництва між МЗС двох країн.

Відбувся обмін думками з актуальних питань, які стоять на порядку денному ОБСЄ, а також про хід Женевських дискусій. Чинний голова ОБСЄ висловив стурбованість процесом зведення з боку Південної Осетії огорожі вздовж адміністративної прикордонної лінії, що створює серйозні перешкоди для свободи пересування людей, які проживають у цих місцевостях.

Леонід Кожара закликав до обговорення цього питання в рамках існуючих міжнародних механізмів з метою його мирного врегулювання шляхом переговорів.

За результатами зустрічі підписано План консультацій між міністерствами закордонних справ України і Грузії на 2013-2014 рр.

У рамках візиту Кожари до Грузії у Тбілісі урочисто відкрито новий комплекс посольства України.

Як повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара відвідав Грузію, де зустрівся з активом української громади у Грузії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272