Чернігівська обласна рада прийняла рішення про зняття з обліку семи населених пунктів як таких, де ніхто не проживає.

Відповідні рішення депутати обласної ради прийняли сьогодні під час проведення чергової сесії.

Таким чином, з обліку зняті села: Ракужа, Дачне, Михайлове і Логи Хотіївської сільської ради Семенівського району, Кути Перші Семенівської міської ради Семенівського району, а також село Кирпичне Тиницької сільської ради Бахмацького району та Зоря Бучковської сільської ради Новгород-Сіверського району, повідомляє «УНІАН ».

У пояснювальних записках до рішень вказано, що у зв'язку з віддаленістю, відсутністю культурно-освітніх, медичних, торговельних закладів, належного транспортного сполучення з районним центром села почали занепадати. Жителі переселилися в інші населені пункти. На початок року у знятих з обліку населених пунктах не був зареєстрований жоден житель. Зняття сіл з обліку підтримано відповідними сільськими та районними радами.

За даними Головного управління статистики в області, станом на 1 травня у регіоні проживали 1074,2 тис. жителів, що на 1,3% менше, ніж на початок 2013 року.

Нагадаємо, у березні ц.р. Чернігівська обласна рада зняла з обліку 7 сіл, у яких ніхто не проживає: Борзенців і Сміливе Вільненської сільської ради Коропського району, Степ Іваницької сільської ради Ічнянського району, Скибівщина Харитоновської сільської ради Срібнянського району, Бекарщина Ганнівської сільської ради Носівського району, Марочкине Ільмовської сільської ради та селище Лозове Моложавської сільської ради Городнянського району.

За даними ЗМІ, за останні роки з карти Чернігівської області зникли більше 50 населених пунктів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307