Україна готова приєднатися до положень Митного союзу, що не суперечить євроінтеграції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович після церемонії підписання двосторонніх документів з президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Він зазначив, що створення МС відбулося у відриві України від цього процесу.

За його словами, за цей час країни союзу встигли прийняти велику кількість документів і положень.

За словами Януковича, для того, щоб Україна могла в якійсь мірі приєднатися до положень МС, необхідно було створити інструменти. «Один із них - це підписання меморандуму та визначення статусу України у роботі з МС. Для нас дуже важливо, щоб ми отримали ці документи і мали можливість їх розглянути. Ми їх розглянемо в частині того, що не суперечитиме нашим міжнародним зобов'язанням, і Україна приєднається до положень МС», - запевнив Глава держави.

У той же час Президент зауважив, що підписання меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною і ЄЕК відповідає інтересам України і жодним чином не суперечить Угоді про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали у Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

631