Завтра Кабінет Міністрів України повинен розглянути кандидатуру представника України при Євразійській економічній комісії - наднаціонального органу Єдиного економічного простору Росії, Білорусі та Казахстану.

Про це урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян повідомив українським журналістам у Москві, де проходить 58-е засідання Економічної ради СНД.

«Завтра на Кабінет Міністрів, за попередніми даними, виноситься розгляд цього питання, і Кабінет Міністрів прийме розпорядження», - сказав Мунтіян, повідомляє «УНІАН».

За словами Мунтіяна, він не знає, хто саме з українських високопосадовців може бути призначений на цю посаду. Однак він не виключив, що вже завтра його ім'я стане відоме. Як сказав Мунтіян, після цього ця кандидатура буде запропонована Президентові України.

На його думку, протягом місяця представник України при ЄЕК може приступити до роботи у Москві.

Нагадаємо, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171