Країни-члени Єдиного економічного простору (ЄЕП) хотіли б, щоб Україна не підписувала з іншими організаціями договір, який би перешкодив її руху до ЄЕП. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко після церемонії підписання двосторонніх українсько-білоруських документів в Києві у вівторок.

«Що стосується ЄС-ЄЕП, я б запропонував засобам масової інформації, у тому числі, не нагнітати тут обстановку. Те, що Україна веде сьогодні переговори з ЄЕП, у цьому немає нічого надзвичайного», - сказав Лукашенко.

Він нагадав, що Росія також веде переговори з Євросоюзом про нову угоду. Такі ж переговори веде і Казахстан. «Єдине - і ми тут теж особливо не напружувалися, члени Єдиного економічного простору - ми тільки хотіли б, щоб Україна не підписала з іншими організаціями такий договір, який би закрив їй шлях руху в напрямі Єдиного економічного простору і майбутнього економічного союзу, про який ми ведемо мову. Це те, що нас хвилює», - зазначив глава білоруської держави, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас немає ніякої настороженості в цьому плані, але ми хотіли б, щоб Україна була нашою, ближче до нас. Ось і вся правда, про яку так багато пишуть і говорять», - додав Лукашенко.

Нагадаємо, 31 травня прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали у Мінську меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і нашою країною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219