У ході офіційного візиту президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка в Україну підписано протокол про обмін Ратифікаційними Грамотами Договору між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон. Як передає кореспондент ForUm'у, про це повідомив Президент України Віктор Янукович.

«Сьогодні нарешті нами поставлена ​​ крапка в питанні договірно-правовового оформлення українсько-білоруського кордону підписанням цього протоколу. Ми даємо старт демаркації нашого спільного кордону», - сказав Президент.

За його словами, цей процес особливо важливий, оскільки його якнайшвидше завершення сприятиме подальшому всебічному розвитку міжрегіональної прикордонної взаємодії.

Даний документ під час церемонії підписання двосторонніх документів був підписаний міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєвим і першим замміністра закордонних справ України Русланом Демченком.

Нагадаємо, сьогодні у присутності Президента України Віктора Януковича та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка підписані двосторонні документи.

Договір між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон був підписаний 12 травня 1997 року, ратифікований Верховною Радою України 18 липня 1997. 17 травня 2010 президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко підписав Закон Республіки Білорусь «Про ратифікацію Договору між Україною і Республікою Білорусь про державний кордон».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223