Керівництво Качанівської колонії прийняло рішення про надання дозволу на побачення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та її захисника Сергія Власенка у медичній палаті. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

У відомстві зазначили, що засуджена написала заяву на ім'я керівництва колонії, у якій нічого не вказала про готовність піти в кімнату побачень, але зазначила, що «у зв'язку з великим обсягом роботи», який вона хоче провести з Власенком у рамках кримінальних проваджень, вона бажає з ним побачитися безпосередньо у своїй палаті.

«З метою недопущення порушення права на захист засудженої, а також для недопущення провокацій на цю тему керівництвом виправної установи прийнято рішення про надання такого побачення у медичній палаті», - йдеться у повідомленні.

Крім того, керівництво колонії поцікавилося, чи не буде заважати іншій засудженій особі, яка проходить лікування у палаті разом з Тимошенко, перебування чоловіка. Засуджена повідомила, що не проти цього, і зазначила, що може перебувати у цей час у кімнаті для прийому їжі, щоб не заважати роботі своєї сусідки.

Це також стало причиною позитивного рішення керівництва колонії з даного питання.

Нагадаємо, раніше ДПтСУ повідомила, що засуджена екс-прем'єр України Юлія Тимошенко заявила про небажання проводити зустріч з ким-небудь зі своїх захисників у кімнаті для побачень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183