У лікарню болгарського міста Бургаса з опіками другого ступеня потрапили 22 дитини з України віком від 11 до 13 років, які беруть участь у Міжнародному фольклорному фестивалі у Несебрі. Діти виступали босоніж на розпеченій до 60 градусів сцені.

Про це з посиланням на Бургаський інформаційний портал flagman.bg повідомляє «Укрінформ».

«Діти отримали опіки ніг другого ступеня. Їм була надана перша допомога. У середу вони мають приїхати на перев'язку і контрольний огляд. У готелі є лікарі, які спостерігатимуть за ними», - повідомила черговий лікар Бургаської лікарні.

Вона додала, що сімох дівчаток, які найбільше пробули на сцені і отримали більш серйозні опіки, довелося госпіталізувати. Їм довелося ввести сильні знеболюючі ліки.

Повідомляється, що юні танцюристи мали виконати свій танець у чешках, але викладач, яка супроводжувала їх, розпорядилася вийти на сцену босоніж.

Після виступу діти поскаржилися на опіки і були відправлені до лікарні обласного центру Бургаса. Лікарі обробили опіки. 15 дітей після перев'язки та знеболювальні уколи були відпущені у готель під спостереження лікарів, які працюють на фестивалі.

«Я не знала, що гумове покриття сцени розжарюється до такої температури. І нас ніхто не попередив про це», - повідомила болгарським журналістам керівник української групи Ірина Шепеленко.

Як повідомляється, вона двічі непритомніла, коли побачила, у якому стані дівчатка після виконання танцю залишають сцену.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275