Україна вже найближчим часом має розробити і представити Стратегію стабільного розвитку.

Про це повідомила директор Програми розвитку ООН в Україні Рікарда Рігер у коментарі кореспонденту ForUm'у.

За її словами, світова фінансова криза торкнулася як країн з економікою, що розвивається, так і країн зі стабільною економічною ситуацією.

У цьому контексті представник ООН нагадала, що більшість країн, опинившись перед викликами кризи, практично відразу прийняли стратегію стабільного розвитку, програму, яка стосується абсолютно різних сфер - від фінансового сектора до екології.

«На жаль, Україна ще не підготувала свою програму, хоча зміни потрібні практично скрізь: у системі охорони здоров'я, освіті, працевлаштування тощо», - уточнила Рігер.

Більше того, додала вона, ПРООН в Україні провела інтернет-опитування серед громадян у різних фокус-групах.

«Як показали попередні результати, більшість опитаних хотіли б бачити конкретні програми і пропозиції з боку держави в таких проблемних питаннях, як чиста вода, альтернативне паливо, підтримка середнього бізнесу, охорона навколишнього середовища», - сказала представник ПРООН.

Рігер висловила впевненість, що програма розвитку стала б основою для майбутньої політики соціально-економічної стабільності України.

«У ОНН впевнені, що Україна може стати економічно сильною, екологічно безпечною державою, якщо чітко визначить свою стратегію і почне реалізувати її», - підкреслила вона.

Підсумовуючи, Рігер додала, що ПРООН готова сприяти і підтримувати Україну в її зусиллях, а тому сподівається, що Стратегія стабільного розвитку буде представлена ​​ вже найближчим часом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

167