У Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича і президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Як зазначив Глава Української держави на початку зустрічі, «сьогодні буде хороша можливість обговорити багато актуальних питань».

Янукович підкреслив, що в Україні чекали візиту президента Білорусі.

«Прийнято формат відносин України з Митним союзом, нам також потрібно обговорити роль та можливості України у прийнятті та підготовці рішень, які б йшли у розвиток торговельно-економічних відносин з країнами Митного союзу і здійснювали гуманітарний зв'язок між нашими народами», - зазначив Президент України.

За словами Лукашенка, між країнами накопичилися питання, які потребують вирішення. «Щоб у нас не залишалося хвостів на майбутнє. Ми до цього готові, білоруська сторона, і я Вам про це заявляю. Якщо сьогодні українські експерти, фахівці і Ви приймете аналогічні рішення, ми знімемо всі питання на сьогоднішній день у наших відносинах», - сказав президент Білорусі.

Він також відмітив важливість співпраці України з Митним союзом і Єдиним економічним простором.

«Україна не чужа мені країна, і я все робитиму як глава держави, щоб підтримувати дуже тісні, дружні, максимально вигідні для України відносини», - підкреслив президент Білорусі.

Лукашенко зазначив, що востаннє був у Києві під час фінального матчу Євро-2012. «Чудовий настрій, прекрасна атмосфера, дуже багато що було зроблено, і мені цікаво було подивитися через час, яке воно. Мушу зазначити, що молодці, об'єкти тримаєте в хорошому стані», - підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні на площі перед будівлею Адміністрації Президента відбулася офіційна церемонія зустрічі президентів України і Білорусі Віктора Януковича та Олександра Лукашенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185