Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що питання про звільнення Юлії Тимошенко може вирішити тільки суд.

Про це він сказав в інтерв'ю радіостанції RFI під час відвідування аерокосмічного салону в Ле Бурже під Парижем, повідомляє «Укрінформ».

«Це питання має бути адресоване не до мене, а до нашої судової системи. Тільки суд може вирішити, звільняти її чи не звільняти», - відповів Азаров на запитання про те, чи відбуватиме Тимошенко далі покарання.

Прем'єр також підкреслив, що судовий процес щодо Тимошенко абсолютно відкритий, всі матеріали судового процесу також відкриті. «Кожен, хто хоче поцікавитися, а в чому, власне, звинувачують пані Тимошенко, може також поцікавитися, і може так само, як у Франції (у процесі над Саркозі - Ред.), отримати доступ до всіх матеріалів», - сказав Азаров.

На його думку, можна скільки завгодно дебатувати на цю тему, але корінь проблеми полягає, насамперед, у порушенні законодавства, що допустила Тимошенко. «Як реагувати на ці порушення законодавства - це суд вирішує, не прем'єр-міністр. Я думаю, у Франції прем'єр-міністр теж не втручається в судові справи», - додав глава українського уряду.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідав Францію 17-18 червня з робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178