Посол ЄС в Україні Ян Томбінський не може однозначно відповісти на запитання, чи було б підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС вже сьогодні. Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Я був би дуже радий, якби я брав участь у тому, як її підписуватимуть. Моє завдання в тому, щоб усіляко сприяти підписанню Угоди. Але сьогодні я б не зважився однозначно відповісти на це запитання», - заявив Томбінський.

За його словами, зараз головне для України - це реформи. «Тому що вони сформують структурні зміни, а також створять кращі умови для української демократії. Ось чому головна вимога полягає в тому, що прив'язується до основ демократії - вибори, які забезпечать волевиявлення українського народу. По-друге - це верховенство права. Отже, ми зосереджуємося на структурних реформах в Україні», - підкреслив він.

«Ми завжди вважаємо за краще говорити, що немає такої перешкоди, як окрема особистість, яка перебуває за гратами, у політичному діалозі між Євросоюзом і Україною», - підсумував посол.

Як раніше повідомляв ForUm, глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща сподівається на якнайшвидше набуття чинності угоди про поглиблену зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною, що є частиною Угоди про асоціацію, яку планується підписати у 2013 році.

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200