В Україні тривають жнива. Станом на 17 червня аграрії п'яти регіонів України вже намолотили 176 тисяч тонн озимого ячменю. Всього в Україні вже зібрано майже 178 тисяч тонн озимих зернових. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Жнива в Україні набирають обертів. Так, до збирання озимих зернових і зернобобових культур вже приступили аграрії чотирьох південних областей та Криму. У цілому, сільгоспвиробники вже зібрали 177,8 тисячі тонн зерна з площі 79,2 тисячі гектарів. Переважно, зараз збирають озимий ячмінь. Аграрії вже намолотили 176 тисяч тонн з 77,2 тисячі гектарів ячменю», - повідомив міністр.

При цьому Присяжнюк зазначив, що в поточному році врожайність цієї культури більша у порівнянні з минулим роком. Якщо торік його збирали, в середньому, по 16,4 центнера з гектара, то цього року його врожайність більша на 27% і становить 22,8 центнера з гектара.

Також, за словами глави відомства, аграрії Півдня почали збирання озимої пшениці. Її вже намолотили перші 1,2 тисячі тонн.

Крім того, Присяжнюк зазначив, що зараз Мінагрополітики здійснює низку спеціальних заходів для підготовки та проведення збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Також в Україні розпочав роботу Штаб з координації проведення комплексу збиральних робіт. Він діятиме постійно, щоб якомога оперативніше реагувати на ситуацію на полі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188