Посилений контроль держави за якістю імпортних нафтопродуктів не призведе до підвищення цін на бензин. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив під час прес-конференції директор центру суспільно-економічних експертиз «Ukraine XXI» Віктор Мельничук.

Експерт підкреслив, що здійснення контролю якості нафтопродуктів на митницях - звичайна європейська практика, оскільки не можна з упевненістю заявляти про те, що все імпортоване паливо відповідає нормам і стандартам.

У зв'язку з цим він упевнений, що держоргани, ініціюючи посилення контролю якості нафтопродуктів, не мають на меті підвищення цін на бензин.

«Навряд чи влада в цьому зацікавлена, як з політичної, так і з економічної точки зору», - зазначив експерт.

Більше того, впевнений Мельничук, навіть якщо імпортер підняв ціни на вітчизняному ринку, в українських нафтопереробних заводів достатньо потужностей для заповнення нестачі у зв'язку з подорожчанням.

«Думаю, всі заяви про те, що подібні перевірки призведуть до зростання цін на бензин та інші нафтопродукти, абсолютно безпідставні. Це тільки один з моментів, який поліпшить ситуацію на внутрішньому ринку. Більше того, жодна європейська країна не дозволить собі пустити на свій ринок неперевірений бензин», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155