Голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук 17 червня провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Польщі в Україні Генриком Литвином, на якій обговорили будівництво концесійної дороги Краковець-Львів-Броди.

«Механізм повернення до вихідної концесійної угоди вже напрацьований, зараз необхідно доопрацювати тільки певні моменти і запустити цей проект у дію», - зазначив Шемчук.

Він підкреслив, що це питання обов'язково буде обговорюватися з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом, який курирує питання будівництва інфраструктурних проектів України.

Голова Львівської ОДА зазначив, що цей проект дасть Львівщині одночасно 2,5 тис. робочих місць у сфері дорожнього будівництва та майже 7 тис. робочих місць в супутніх сферах, а також можливість для розвитку ринку будівельних матеріалів та інфраструктури.

За словами посла, будівництво такої дороги є дуже важливим кроком у співпраці між Україною та Польщею, адже наступного року буде закінчено будівництво швидкісної траси «Захід-Схід». «Це перше і єдине таке поєднання в Європі, і почати серйозну роботу над будівництвом дороги зі східного боку кордону буде надзвичайно важливо», - зазначив він.

Серед інших обговорювалися питання облаштування пішохідних переходів на кордоні Польщі та Львівської області, а також налагодження співробітництва у проектах енергозбереження та охорони культурної спадщини.

Нагадаємо, Державне агентство автомобільних доріг України готує концесійні проекти з будівництва платних доріг.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327