Україна для світу зараз є тією точкою докладання зусиль, куди можна вкладати й інвестиції, й інновації. Такий висновок зробив урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами - учасницями СНД, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян після завершення Першої Міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners», яка пройшла в Києві 13-14 червня.

Підтвердженням його слів стали конкретні практичні результати. Україна з 52-го перейшла на 39-е місце в світі по валовому внутрішньому продукту. Україна поліпшила свої позиції в рейтингу індексу глобальної конкурентоспроможності. Якщо 2 роки тому вона займала 87-е місце, то цього року, завдяки роботі уряду, вона посіла 73-е місце.

Як зазначив Мунтіян, Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, затверджена урядом, визначила аграрний сектор як стратегічний напрямок. «Це, по-перше, має під собою науково обгрунтовану базу, а по-друге, розвиток АПК створює найбільший мультиплікаційний ефект: вкладення 1 долара, збільшує національний дохід на 2 долари. У нас розвинена база, яка може стати основою для переформатування економіки в сучасних умовах, оскільки заснована на інноваційних принципах. Адже саме інновації дають найбільше зростання валового продукту - до 86%», - заявив він.

«Тому Україна не хоче розпорошуватися, а хоче зосередитися на двох основних напрямах: розвиток АПК та здійсненні інноваційного прориву, тому що ми орієнтуємося на завтрашні технології: інформаційні, біотехнології, нано-, пікоіндустрія, штучний інтелект та багато іншого - все це спрямовано на мінімізацію витрат», - сказав урядовий уповноважений.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212