До кінця 2014 року в Україні буде побудовано 200 дитбудинків сімейного типу. Про це міністр соціальної політики Наталія Королевська заявила в ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

«Наступного року за Програмою активізації економіки ми запланували побудувати 200 будинків сімейного типу в Україні. Наша мета - налагодити систему таким чином, щоб з 1 січня 2014 року жодна дитина-сирота не передавалася в ці «сталінські» системи інтернатів. Щоб усі діти, які стають сиротами, відразу оформлялися і надходили в такі центри - будинки сімейного типу. Я вважаю, це завдання здійсненним. Це завдання поставив перед нами Президент», - заявила Королевська.

Як приклад міністр навела Київську область, де вже функціонує 21 будинок сімейного типу. «Завдяки роботі будинків сімейного типу, в Київській області профілактику сирітства вдалося вивести на якісно новий рівень. Лише 1 дитина з 600, які осиротіли, потрапила до інтернату», - уточнила вона.

Одним з успішних проектів будинків сімейного типу вважається Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Промінь Надії» у смт Макарів (Київська обл.). Днями його відвідав Президент.

Як повідомляв ForUm, 27 травня п.р. уряд прийняв План заходів щодо виконання Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173