У січні-березні Державна інспекція з захисту прав споживачів оштрафувала заклади ресторанного господарства за порушення заборони на куріння на 0,9 млн гривень. Про це на прес-конференції повідомив керівник Держспоживзахисту в місті Києві Антон Кляцький.

«По всій Україні проведено 700 перевірок, за результатами яких були введені штрафні санкції на 900 тис. гривень за підсумками першого кварталу», - сказав він.

За його словами, в першому кварталі в Києві здійснено 49 перевірок барів та ресторанів, у 25 випадках виявлені порушення, за які заклади отримали штраф у розмірі 146 тис. гривень.

Кляцький висловив сподівання, що до кінця поточної сесії Верховна Рада ухвалить у другому читанні законопроект №4133, який передбачає можливість перевірок закладу ресторанного господарства без попередження, а проведення позапланових перевірок - без узгодження з центральним органом Держспоживзахисту, повідомляють «Українські новини».

Він уточнив, що зараз контролюючі органи зобов'язані попереджати про початок перевірок за 10 днів до їх здійснення і попередньо погоджувати з центральним управлінням Держспоживзахисту позапланові перевірки, що значно позначається на швидкості реагування на скарги відвідувачів.

Керівник Держспоживзахисту в місті Києві зазначив, що найближчим часом відомство планує провести експертизу вітчизняних тютюнових фабрик щодо якості продукції.

Як повідомляв ForUm, в Україні з 16 грудня, відповідно до прийнятого 24 травня Закону «Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів», заборонено куріння в громадських місцях.

Штрафи за порушення вимог закону для підприємців (фізичних та юридичних осіб) складають від 1000 грн до 10 000 грн, а для фізичних осіб-курців - від 51 до 175 грн.

З січня 2013 року в Києві та інших областях країни почався моніторинг виконання закону про повну заборону куріння у громадських та на робочих місцях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195