Метою візиту президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україну є допуск білоруських виробників на ринок українського сільськогосподарського машинобудування. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив політичний експерт Антон Фінько.

«Білорусь вимагала в обмін на демаркацію кордону, щоб Україна визнала борг у розмірі 134 млн доларів з 1990 року. Можливо, цим візитом вдасться отримати демаркацію в обмін на допуск білоруського виробництва на ринок українського сільськогосподарського машинобудування», - зазначив він.

Фінько також додав, що на сьогоднішній день у Білорусі є проблеми зі збутом своєї експортної продукції і вона шукає нові ринки збуту.

У свою чергу директор Інституту української політики Кость Бондаренко заявив, що в України і Білорусі є також величезний потенціал співпраці в енергетичній, машинобудівній та переробній галузях.

За його словами, можливо цей візит пов'язаний з подальшими планами обох країн щодо розвитку співробітництва в даних сферах.

Як раніше повідомляв ForUm, 17-18 червня в Україні з офіційним візитом перебуватиме президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265