Днями співробітники головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій України в АР Крим провели останню перевірку декількох дитячих санаторіїв. Як повідомляє прес-служба ДСНС, наразі перевірені всі (91 санаторій) такі заклади на території півострова.

Згідно з повідомленням, незважаючи на комплекс проведених заходів, спрямованих на поліпшення протипожежного захисту здравниць, до сьогоднішнього часу низа об'єктів відпочинку дітей продовжує експлуатуватися з порушеннями правил пожежної безпеки. Деякі санаторії не доукомплектовані первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами, не забезпечені необхідним запасом води для цілей пожежогасіння, допускається засмічення шляхів евакуації, відсутні плани евакуації на випадок виникнення пожеж на кожному поверсі біля сходів. Увага керівників і власників об'єктів відпочинку була акцентована на необхідності виконання в повному обсязі запропонованих приписами заходів протипожежного захисту.

За даними служби, за порушення правил пожежної безпеки та невиконання приписів органів Держпожнагляду до адміністративної відповідальності було притягнуто понад 70 посадових осіб, призупинялась експлуатація 10 приміщень і більше 25 дільниць електромереж, направлено більше 20 повідомлень до органів місцевої виконавчої влади курортних регіонів.

На сьогоднішній день під контролем головного управління ДСНС у Криму знаходяться дев'ять постанов про застосування заходів щодо дитячих оздоровчих установ. Органами державного пожежного нагляду було наказано здійснити більше 25 тис. заходів, близько 70% яких на даний момент вже виконано.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів доручив Міністерству соціальної політики провести перевірку санітарно-епідеміологічного та технічного стану будівель і установ масового відпочинку дітей після випадку із загибеллю дівчинки в санаторії.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161