Якщо опозиція продовжить блокувати роботу парламенту, більшість проведе окреме засідання. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, на брифінгу після засідання Погоджувальної ради заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Нардеп зазначив, що у нього немає оптимізму щодо зацікавленості опозиції в роботі парламенту на цьому пленарному тижні, оскільки лідери опозиційних фракцій постійно висувають нові вимоги.

«Потрібно змінити риторику, перестати вимагати, особливо у тих, на кого ти не маєш впливу. У нас на порядку денному як мінімум півсотні законів, які необхідно прийняти. І якщо ми почнемо працювати структурно, то теоретично у нас є час, щоб впоратися із завданням... Але якщо засідання знову будуть зірвані, доведеться вживати заходів. Приходити всі кнопки натискати і битися в залі ми точно не будемо», - сказав він.

На уточнююче запитання кореспондента ForUm'у, які заходи будуть вжиті більшістю у разі продовження блокування, Єфремов відповів: «Ми проведемо засідання більшістю, і відразу скажу - без запрошення тих, хто зриває засідання. І ми приймемо відповідні закони».

Регіонал переконаний, що ухвалені на засіданні більшості законопроекти будуть легітимні, оскільки депутати у своїй роботі керуватимуться виключно законом.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

Президент дав згоду на проведення зустрічі за участю лідерів парламентських фракцій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163