Співробітники муніципальних служб висаджують квіти на площі Таксім і дерева у парку Гезі після того, як звідти пішли демонстранти.

Напередодні поліція повністю витіснила протестувальників з площі Таксім і з парку Гезі. На прилеглих до парку вулицях сили безпеки розібрали і відвезли побудовані напередодні барикади. Зараз туди не пускають нікого, навіть представників преси, обстановка спокійна.

На площі Таксім працівники муніципальних служб висадили тисячі червоних і білих квітів. Площа відкрита для пішоходів, по ній гуляють нечисленні туристи. Для транспорту територія площі поки закрита. Станція метро Таксім працює у звичайному режимі, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, по всій Туреччині протягом майже трьох тижнів проходять антиурядові демонстрації, що почалися у Стамбулі з мітингу на захист парку Гезі. Виступи супроводжуються заворушеннями. На вихідних зіткнення з поліцією знову сталися в районі площі Таксім у Стамбулі та у Анкарі.

Жертвами заворушень у Туреччині стали п'ятеро осіб, кількість постраждалих сягає 5 тисяч. Влада Стамбула і Анкари в неділю заборонила проводити демонстрації у центрах цих мегаполісів.

Одна із найбільших профспілок Туреччини «Конфедерація профспілок державних службовців» (KESK) закликала організувати загальний страйк у понеділок, 17 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335