Протягом наступного тижня на території України буде утримуватися тепла погода, переважно без опадів. Про це під час брифінгу повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко, повідомляє прес-служба ДержНС.

«Досить тепла погода, але з меншою кількістю опадів, у порівнянні з минулим тижнем, очікується в Україні у найближчі дні. 17 червня у Карпатському регіоні, у Криму та Приазов'ї місцями пройдуть короткочасні дощі, з грозами та поривами вітру до 15-20 м/с. На решті території суха погода з денною температурою повітря 29-34°С. У західних, північних областях та у Криму вдень стовпчики термометрів піднімуться до 24-29°С», - розповів представник Гідрометцентру.

Також, за словами Прокопенка, 18 червня у східних областях України, у Приазов'ї та на Закарпатті місцями пройде короткочасний дощ з грозою. По всій території країни нічна температура складе 14-19°С, на узбережжі Чорного та Азовського морів - до 24°С. Прохолодніше буде у західних і північних областях: вночі 11-16°С, вдень 23-29°С. На півдні та Закарпатті 30-33°С.

Невеликі короткочасні дощі будуть спостерігатися 19-20 червня у східних областях та у Карпатському регіоні. На решті території - без опадів. Нічна температура - 11-16°С, вдень - 22-27°С. На півдні та Закарпатті 17-22°С вночі, 27-32°С вдень. Така ж погода збережеться 21-22 червня.

За його словами, продовжується розвиток паводку на ділянці Дунаю від Рені до Вилкового. Рівні води тут піднялися на 5 см. Зараз паводкова хвиля підходить до водосховища Залізні Ворота (кордон Сербії і Румунії). У зв'язку з цим тут почалися посилені скиди води.

«На українській ділянці Дунаю підвищення рівнів води буде спостерігатися протягом поточного тижня. Ці зміни не несуть загрози життєдіяльності населення», - підкреслив Прокопенко.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул повідомляв, що гідротехнічні споруди української ділянки Дунаю готові до прийому великої кількості води.

Українські рятувальні служби прогнозують, що в країні «великої води» і масових підтоплень не буде, але при цьому вони готуються до попередження локальних можливих надзвичайних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233