Голова Верховної Ради Володимир Рибак незадоволений тим, що його штовхають проводити засідання парламенту, в якому візьмуть участь не всі фракції. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив на брифінгу журналістам.

«Я не хочу, щоб мене штовхали проводити засідання без опозиції», - заявив глава ВР.

Крім того, Рибак не бачить ніяких підстав для продовження блокування опозицією роботи парламенту. Він зазначив, що всі проблемні питання вже розглянуті.

«І опозиція і більшість внесли на цей тиждень законопроекти, які необхідно розглянути. Думаю, настрій є, і депутати будуть працювати», - сказав він.

У той же час Рибак зазначив, що керівники опозиційних фракцій ще визначатимуться, як діяти на цьому пленарному тижні.

Голова парламенту також не виключив, що якщо депутати працюватимуть у пленарному режимі, буде прийнято рішення про продовження пленарних засідань до завершення розгляду всіх питань порядку денного. Якщо, за його словами, парламент не встигне розглянути всі заплановані на цю сесію законопроекти, то існує ймовірність її продовження. «Я не виключаю цього, але такі рішення приймаю не я, зал буде визначатися», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

7 червня блокування ВР продовжилося.

Фракція Партії регіонів ініціювала проведення позачергового пленарного засідання парламенту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144