До 2017 року українським військовослужбовцям буде видано 25 тисяч квартир. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив заступник міністра оборони України Артур Бабенко.

Він повідомив, що Міноборони направило звернення на ім'я Президента про додаткове виділення в 2013 році 300 млн грн на будівництво житла для військовослужбовців. «Це дозволить нам придбати близько 100 тис. кв м житла, або 1,5 тис. квартир, найближчим часом», - розповів чиновник.

Також, за його словами, затверджена держпрограма реформування і розвитку Збройних сил України на період до 2017 року, в якій передбачено 1 млрд 200 млн грн на будівництво житла для військовослужбовців.

«Завдяки цим коштам ми зможемо придбати 3900 квартир по 62,5 кв. м на людину. У нас також є розуміння з інвесторами, які готові будувати на привабливих землях Міноборони... і ми за це отримуємо квартири для військовослужбовців», - підкреслив заступник міністра.

Бабенко нагадав, що загальна кількість військовослужбовців, які чекають черги на житло, за останні 15 років склала 45 тис. осіб. «Вже був проведений аудит цієї черги - 8 тис. людей були виведені у зв'язку з ненаданням або наданням неправдивих документів, і тільки 2 тис. людей потім відновилися в ній», - поінформував він.

Крім того, Бабенко підкреслив, що для вирішення проблем із забезпеченням військовослужбовців житлом Кабмін 22 травня ухвалив постанову «Про затвердження порядку відчуження земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти нерухомого військового майна, що підлягають реалізації, та земельних ділянок, які вивільняються у процесі реформування ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту».

«У нас є вже 411 виведених зі сфери управління Міноборони військових містечок, які нам не потрібні і на утримання яких ми щорічно витрачали більше 200 млн грн і більше 200 тис. солдатів їх охороняли. Це, як правило, розграбовані об'єкти, які нам не потрібні. Від них потрібно позбавлятися в першу чергу. Тому є певний алгоритм, є ресурс і часові чинники, які дозволять нам до 2017 року побудувати близько 25 тис. квартир і придбати їх для військовослужбовців», - підсумував Бабенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416