Селянам вигідно ідентифікувати худобу. Адже, слідуючи цій умові, господарі можуть отримати дотацію за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ. А вартість цієї процедури максимально доступна. Так, первинна ідентифікація ВРХ обійдеться господарям у 24,8 гривні, свиней - 22 гривні, породистих коней - 33,5 гривні. Про це повідомив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Володимир Горжеєв в інтерв'ю газеті «Дзеркало тижня».

Глава Держветфітослужби наголосив, що точний облік сільськогосподарських тварин необхідний не тільки для забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки в країні.

«Без ідентифікації та реєстрації і племінна справа кульгає, тому й контрастні відмінності у загальнодержавному балансі м'яса. Від точного обліку сільськогосподарських тварин залежить і те, скільки вакцин нам треба виготовити», - зазначив Горжеєв.

Також глава Держветфітослужби додав, що селянам вигідно ідентифікувати худобу. Адже це є обов'язковою умовою для отримання дотації за збереження та утримання молодняку ​​ ВРХ.

«Ідентифіковано худобу - отримуєш спеціальну бюджетну дотацію на утримання та збереження молодняку ​​ великої рогатої худоби. В залежності від ваги і віку - від 250 до 1000 гривень. У 2012 році таку допомогу отримали близько 340 тисяч селян за збереження ними 509 тисяч голів молодняку ​​ ВРХ», - зазначив Горжеєв.

Нагадаємо, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, з початку року в регіони вже направлено 63,8 мільйона гривень бюджетної дотації за збереження та утримання 162,7 тисячі голів молодняка великої рогатої худоби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

237