За спробу за своїм паспортом вивезти з України іншу особу норвежцю загрожує 3 роки в'язниці. Як повідомляє прокуратура Київської області, прокурор, який здійснює процесуальне керівництво прокуратури Київської області, затвердив обвинувальний акт відносно громадянина Королівства Норвегія.

Злочинний план полягав у тому, що підозрюваний надавав зовні схожій на себе іншій людині, громадянину Сомалі, свій паспорт громадянина Королівства Норвегія. Згідно з цим документом людина повинна була виїхати з України. Розраховували на те, що українські прикордонники, не надто розрізняючи риси обличчя представників негроїдної раси, не помітять різниці. Проте зазначений злочинний задум не спрацював, оскільки був розкритий співробітниками прикордонної служби.

Дії підозрюваного громадянина Королівства Норвегія під час досудового слідства кваліфіковано за ч.1 ст.332 КК України, тобто незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Відносно підозрюваного судом обрано запобіжний захід - заставу в розмірі 11 тис. 470 грн.

Підозрюваний повністю визнав свою вину. Тому, відповідно до нового кримінально-процесуального законодавства, слідством укладено з підозрюваним угоду про визнання вини.

Кримінальне провадження направлено до суду для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211