Столичною прокуратурою попереджено незаконне вилучення 290 га земель природно-заповідного фонду. Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, про це повідомила заступник прокурора м.Києва Інна Хомич на міжвідомчій нараді, присвяченій стану дотримання вимог законодавства при використанні земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення.

За словами Хомич, незаконне вилучення територій та об'єктів природно-заповідного фонду відбувається внаслідок бездіяльності підприємств і установ, у віданні яких вони перебувають.

«За результатами прокурорських перевірок встановлено, що з вини посадових осіб правовстановлюючі документи на більшість таких об'єктів не оформляються роками. Надалі це призводить до їхнього незаконного відчуження на користь третіх осіб», - констатувала вона.

Заступник прокурора Києва також зазначила, що завдяки втручанню прокуратури повернуто понад 20 га земель природно-заповідного фонду.

«Загалом упродовж останніх 2,5 років органами столичної прокуратури за фактами незаконного вилучення охоронюваних земель заявлено 23 позови, внесено 31 подання, до відповідальності притягнуто 50 представників органів контролю», - підсумувала Хомич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184