У ході оперативних заходів з протидії порушень державного кордону України прикордонники Чопського загону в ніч на суботу, 15 червня, затримали мотодельтаплан, який порушив повітряний простір, пролетівши з України до Словаччини і назад, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Виявивши зліт маломірного літального апарату, прикордонники одразу поінформували підрозділи протиповітряної оборони, МВС, СБУ та прикордонників Словаччини та Угорщини. На місце були направлені додаткові пошукові групи і уточнене завдання прикордонним нарядам. Один із нарядів зафіксував шум двигуна літального апарату, а потім і сам дельтаплан, який прямував до Словаччини, а потім у зворотному напрямку.


 
Після повернення мотодельтаплана правоохоронці спробували затримати пілота і літальний апарат, проте на місці з'явилася група цивільних осіб, які, можливо, причетні до даного правопорушення. Вони намагалися перешкоджати діям прикордонників, у тому числі застосовуючи транспортний засіб підвищеної прохідності, тим самим створювали загрозу для життя складу прикордонного наряду. Це спонукало охоронців кордону застосувати спеціальні засоби травматичної дії. У результаті чого були затримані двоє українців і мотодельтаплан.

Матеріали затримання про виявлене кримінальне правопорушення щодо порушення правил міжнародних польотів передані до прокуратури і СБУ Закарпатської області для прийняття правового рішення. Також чоловікам доведеться відповідати за опір прикордонникам.

У ході з'ясування обставин правопорушення співробітники Держприкордонслужби встановили, що затримані вже звертали на себе увагу правоохоронців при перевезенні мотодельтаплана кілька місяців тому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336