Деснянський районний суд м.Києва виніс вирок учасникам банди Журавля, до складу якої входили двоє осіб, які мали кримінальний статус «смотрящих» в установах виконання покарань.

Як повідомляє прес-служба Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, бандити спеціалізувалися на розбоях і вимаганнях, при цьому використовували вогнепальну зброю.

«Зі своїми жертвами бандити не церемонилися, поводилися вкрай зухвало, іноді витягали людей серед білого дня прямо із кафе, вивозили в ліс, били і відбирали всі цінності», - йдеться у повідомленні.

Злочинці «рекламували» себе як «колекторське агентство», яке займається вибиванням боргів. Через деякий час правопорушники стали «працювати» в усіх регіонах країни.

Для знешкодження банди правоохоронці розробили операцію із залученням спецпідрозділу «Сокіл». Саме завдяки професіоналізму його бійців вдалося без жертв затримати озброєних злочинців. У ході особистого обшуку у них вилучили зброю і наркотики.

Під час слідства правоохоронці довели причетність членів банди до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів. Зараз незаконні промисли бандитів у минулому, суд оголосив одному з учасників 12 років, а двом авторитетам - по 13 років тюремного ув'язнення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224