На цьому пленарному тижні парламент планує розглянути більше 100 питань. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відкриваючи погоджувальну раду, заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

За його словами, в основному це питання, які не були розглянуті минулого пленарного тижня через блокування парламенту.

На цьому тижні ВР планує розглянути в тому числі 24 урядових і 5 президентських законопроектів.

Крім того, він повідомив, що у вівторок парламент планує заслухати звіт про виконання бюджету на 2012 рік, а також вирішити кадрові питання у ЦВК і ВРЮ.

У середу Рада планує розглянути два проекти закону, що стосуються ратифікації Україною угод з ОАЕ про взаємну правову допомогу у цивільних і комерційних, а також кримінальних справах.

Також до розгляду запропоновано проект закону про денонсацію угоди між Україною і РФ з питання перебування ЧФ РФ на території України, а також низку інших законопроектів.

Рибак також повідомив, що у четвер першим питанням парламентарії розглянуть президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо повноважень Рахункової палати з урахуванням висновку Конституційного суду.

Також на порядку денному стоїть проект постанови про основні напрями бюджетної політики на 2014 рік.

Крім того, депутати розглянуть питання про обрання та звільнення суддів і вдруге спробують заповнити вакансію у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

У п'ятницю, за словами голови ВР, після Години запитань до уряду депутати заслухають звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 червня парламентарії від опозиції заблокували трибуну Верховної Ради України і зажадали, щоб Президент Віктор Янукович особисто прийшов до парламенту і виступив зі щорічним посланням.

7 червня блокування ВР продовжилося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201