Прем'єр-міністр України Микола Азаров переконаний, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана в листопаді, насамперед, тому, що вона має комерційний характер.

«Більшість європейських країн розуміють важливість нашого геостратегічного положення. Вони також знають, що наші східні партнери мають альтернативу, пропонуючи нам приєднатися до Митного союзу. У будь-якому разі ми будемо зміцнювати наші з ними стосунки, завдяки яким ми вже здійснюємо 40% нашої торгівлі. Ми ніколи не відмовимося від таких перспектив», - заявив глава українського уряду в інтерв'ю газеті Le Figaro напередодні свого сьогоднішнього візиту до Франції, повідомляє Радіо «Свобода».

Також Азаров зазначив, що Україна проти того, щоб їй диктували її поведінку.

«Всі спроби диктувати нам нашу поведінку приречені на провал. Нам дають поради, нас слухають, ми ведемо діалог, але я не буду пов'язувати європейську інтеграцію з долею Юлії Тимошенко. Під час зустрічей з європейськими лідерами ця тема, в кращому разі, знаходиться на останньому місці, і я не хочу витрачати час на відповіді, пов'язані з цією дамою», - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров відвідає Францію 17-18 червня з робочим візитом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281