Польща сподівається на якнайшвидше набуття чинності угоди про поглиблену зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною, що є частиною Угоди про асоціацію, яку планується підписати у 2013 році.

Про це заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський на Global Wroclaw Summit, повідомляє польське інформаційне агентство РАР.

«Ми запропонували Україні Угоду про асоціацію, але не знаємо, чи буде вона підписана, не знаємо, чи буде Україна до цього готова. Але давайте сподіватися, що торгова частина набуде чинності якомога швидше», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

Нагадаємо, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Документ містить не тільки політичну складову, але також передбачає створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

31 серпня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали Меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і Україною. Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210