У Головному управлінні внутрішніх справ України в Одеській області спростували інформацію, поширену ЗМІ про те, що стосовно мера Одеси Олексія Костусєва розпочато кримінальне провадження.

«До органів внутрішніх справ області з різних джерел надходили кілька повідомлень про зловживання владою або службовим становищем та неправомірні дії посадових осіб Одеського міськвиконкому, зокрема, мера Костусєва. За даними повідомленнями слідчим управлінням ГУМВС України в Одеській області розпочато кримінальні провадження і проводиться досудове розслідування, про підозру нікому не повідомлялося», - йдеться у заяві міліції.

Відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, проведення досудового розслідування щодо особи починається з повідомлення йому про підозру.

У ГУ МВС зазначили, що повідомлення про підозру посадовій особі, яка обіймає посаду міського голови, не належить до компетенції органів внутрішніх справ.

У п'ятницю ввечері одеське видання «Думська» повідомило про порушення кримінального провадження щодо Олексія Костусєва за фактом приховування доходів, отриманих злочинним шляхом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215