Прем'єр-міністр Чехії Петр Нечас у понеділок подасть у відставку як з поста глави уряду Чехії, так і з поста голови правлячої Громадянської демократичної партії (ГДП), лідером якої він є, повідомляє Чеське інформагентство ЧТК з посиланням на заяву самого Нечаса.

Нечас повідомив про своє рішення після нічного засідання керівництва правлячої Громадянської демократичної партії, лідером якої він є.


 
«Природно, я дуже уважно вивчив весь розвиток поточної політичної ситуації, який відбувається з середи. Я розумію, які для мене це має наслідки. Тому зараз я повідомив членам політичного керівництва Громадянської демократичної партії, а потім і нашим партнерам по правлячій урядовій коаліції, що у понеділок подам у відставку з поста голови кабміну», - сказав він на засіданні, яке пройшло у Будинку уряду, повідомляє РІА «Новости».

Нечас також повідомив, що піде з посади голови ГДП. Прем'єр-міністр Чехії зазначив, що у сформованій ситуації з'являється можливість для пошуку кандидатури нового прем'єр-міністра Чехії, якого запропонує ГДП. «Це питання будемо обговорювати з президентом Чехії Мілошем Земаном», - сказав Нечас.

Прокуратура Чехії раніше пред'явила звинувачення сімом затриманим у ході обшуків у держустановах, у тому числі керівнику секретаріату прем'єра Петра Нечаса Яні Нагіовій і двом співробітникам військової розвідки. Поліція у ніч на четвер затримала Нагіову, а також низку політиків, близьких до ГДП. Серед пред'явлених їй звинувачень фігурує зловживання функціями військової розвідки. Раніше ЗМІ повідомляли, що співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю провели обшуки в офісах у Празі, а також на віллах і офісах бізнесменів, близьких до ГДП. Обшуки також пройшли у міністерстві оборони, будівлі мерії Праги та в інших держустановах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192