Перший заступник голови політради партії «Батьківщина» Олександр Турчинов оголосив про завершення урочистого об'єднавчого з'їзду «Батьківщини», який проходив на Михайлівській площі в Києві, передають кореспонденти ForUm’y.

По завершенню з'їзду делегати прийняли ідеологічний маніфест партії «Батьківщина» «Європейська Україна», розроблений екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Крім того, делегати прийняли резолюцію з'їзду, у якій єдиним кандидатом у Президенти України від партії «Батьківщина» названа Юлія Тимошенко.

У тексті резолюції представники «Батьківщини» також закликали всі опозиційні сили парламенту проголосувати за євроінтеграційні закони і сприяти виконанню всіх критеріїв, необхідних для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Тим часом, представник об'єднаної «Батьківщини» Сергій Соболєв повідомив кореспонденту ForUm’y, що партійні списки партії на даний момент залишаються відкритими. «Переговори на даний момент є незавершеними. Так, партія «За Україну» покликана нами до об'єднання. Решта залежить від бажання представників партії. Я впевнений, що наявність 180 партій в Україні - це далеке минуле», - підкреслив політик.

Також Соболєв наголосив, що на даний момент тривають переговори з опозиційними партіями «УДАР» і «Свобода» щодо висунення єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах у 2015 році.

Як раніше повідомляв ForUm, учасники з'їзду партії «Батьківщина» одностайно проголосували за об'єднання в одну політичну силу партій «Батьківщина», «Фронт змін», «Реформи і порядок».

Лідером партії «Батьківщина» переобрана ув'язнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко, її першим заступником - Олександр Турчинов, головою політради - Арсеній Яценюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

427