Журналісти програми «Свідок» (канал НТН) з'ясували, що цього року дефіцит на залізничні квитки у південному напрямку значно знизився. При цьому необхідності користуватися послугами спекулянтів на вокзалах також немає - їхні можливості істотно скоротилися з введенням іменних квитків.

«Вивчати наявність квитків почали в Інтернеті - на офіційному сайті онлайн-продажів Укрзалізниці. У Сімферополь можна відправитися хоч сьогодні. Немає дефіциту і на інших південних напрямках», - повідомляє програма.

Журналісти НТН також перевірили наявність квитків на Сімферополь у касах Центрального залізничного вокзалу у Києві.

«На завтра вибір дійсно невеликий. Але вже на дату два дні по тому - проблем немає», - зазначає «Свідок».

В Українському центрі обслуговування пасажирів на залізничному транспорті говорять, що для зниження дефіциту Укрзалізниця запустила на курортні напрямок додаткові склади, а в Сімферополь із Донецька, Дніпропетровська і Харкова почали їздити швидкісні поїзди.

Також журналісти зазначили, що махінації з квитками з боку касирів тепер технічно виключені.

«Сховати квиток на той чи інший поїзд неможливо. Вся інформація, яку бачить касир, є і на моніторі покупця», - зазначають журналісти «Свідка».

Неможлива і співпрацю зі спекулянтами. У касира в кімнаті із способів зв'язку тільки стаціонарний телефон, і той - без набірного диска. Спекулювати квитками не виходить, оскільки зараз вони іменні.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що введення швидкісного руху допомагає усувати проблему спекуляції квитками на потяги. Через більш високу вартість проїзду у швидкісних поїздах ціна на квиток у них практично порівнянна з пропозиціями спекулянтів щодо квитків у звичайні нічні поїзди, але при цьому пасажири не повинні прикладати масу зусиль, щоб придбати іменний квиток за допомогою перекупника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236