Демонстранти з групи «Солідарність з Таксімом» у суботу відмовилися залишати парк Гезі у центрі Стамбула, незважаючи на обіцянки прем'єр-міністра призупинити його реконструкцію.

«Ми продовжимо наш опір перед обличчям будь-якої несправедливості, яка відбувається у нашій країні», - цитує «Інтерфакс» заяву групи маніфестантів.

Це рішення було прийняте після консультацій учасників акцій протесту з приводу подальших кроків, які пройшли в ніч на суботу.

Напередодні, у п'ятницю ввечері, прем'єр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган закликав учасників протестних акцій повернутися додому.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд Туреччини погодився відкласти роботи з реконструкції стамбульського парку Гезі до винесення судового рішення з цього питання.

Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору протестувальників у парку Гезі в Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво і винести питання на референдум

Нагадаємо, протести в Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли у столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Влада жорстко відреагувала на виступи демонстрантів, застосовуючи для розгону акцій водомети і сльозогінний газ. У більшості випадків спроби розгону закінчувалися сутичками маніфестантів з поліцією.

За офіційними даними, в них загинули чотири людини, точне число потерпілих не називалося, однак воно оцінювалося у кілька тисяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

243