Посол Росії в Україні Михайло Зурабов вважає, що розвиток двосторонніх відносин і поглиблення співробітництва з Україною сприяє відродженню Росії. Про це він сказав під час урочистого концерту, присвяченого Дню Росії.

«Сьогодні Росія відроджується, і я впевнений, відродиться... На мою думку, такого відродження не може бути без використання всього потенціалу двосторонніх відносин», - сказав Зурабов.

При цьому він зазначив, що за останній рік між Україною і Росією розвиток двосторонніх відносин був ефективним і стабільним.

Крім того, він підкреслив важливість спільного святкування 1025-річчя Хрещення Русі. «Багато в чому визначальним у цьому році буде святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі», - сказав Зурабов.

Зокрема, на його думку, хрещення Русі було епохальною подією, яка визначила спільну долю і розвиток двох країн у дружній і близькій атмосфері, передають «Українські новини».

На його думку, православ'я для обох країн виступає фундаментом і сенсом життя. «Це воістину доленосне рішення, і наші народи, наші держави, і наші політичні лідери мають намір відзначити з усім розмахом», - додав Зурабов.

Посол також зазначив, що 2013 рік важливий тим, що цього року святкується 230-річчя заснування Севастополя, а також 70-річчя визволення України від фашистських загарбників.

Як раніше повідомляв ForUm, на реконструкцію пам'ятників і культових споруд до дня 1025-річчя Хрещення Русі з міського бюджету Києва планується виділити близько 20 млн грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176