Україна, прийнявши рішення про підвищення ввізних мит на імпортні автомобілі, не порушила принципів СОТ.

Про це прем'єр-міністр Микола Азаров заявив на прес-конференції після I Міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

«Ми прийняли ці заходи чітко відповідно до статуту СОТ. Ми не порушили жодного пункту, тому ніяких підстав вживати будь-які санкції, а тим більше компенсаційні, їх просто не може бути. Говорити про це можна, але ми зробили все у рамках статутних положень», - сказав він, коментуючи рішення членів СОТ, зокрема Туреччини та Японії, про можливість застосування до України компенсаційних заходів у відповідь на підвищення спецмита на транспорт.

Микола Азаров нагадав, що після прийняття відповідного рішення Єврокомісія просила Україну надати їй роз'яснення. «Ми такі роз'яснення дали. Питання вичерпане. Ми вправі так робити, ми і далі будемо так робити. В умовах, коли у нас є проблеми із зовнішньоторговельним балансом, ми маємо право вживати такі заходи», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спеціальних мит на імпорт автомобілів. Очікується, що спецмито на іномарки допоможе стати на ноги вітчизняному автопрому

Туреччина поінформувала Всесвітню організацію торгівлі про те, що запровадить мито на ввезення українських волоських горіхів у відповідь на підвищення Україною ввізного мита на імпортні авто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330