Програми поліпшення екологічного стану повинні діяти не тільки у промислових регіонах, а й по всій країні, зазначає Президент України Віктор Янукович, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Під час презентації проекту будівництва нової аглофабрики ПАТ «Єнакіївський металургійний завод» Глава держави навів приклад Донецької області, де спільно з Міністерством екології та природних ресурсів розроблена і діє така програма.

«Хочу побажати нам, щоб ця Програма до 2020 року працювала в цілому не тільки у Донецькому, найбільшому промисловому регіоні, а й у цілому по Україні», - сказав Янукович.

За його словами, нова аглофабрика дозволить значно зменшити шкідливі викиди в атмосферу.

«Я впевнений в тому, що подібні проекти дають можливість Україні ставати до лав високотехнологічних країн, які виконують не тільки завдання зростання економіки і зростання виробництва, але і дуже важливе, напевно, найважливіше завдання - збереження навколишнього середовища», - сказав Янукович.

«Такі проекти - це те, що сьогодні потрібно, чого так давно чекали і чекають люди», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, проект «Будівництво нової аглофабрики на ЄМЗ» передбачає зведення принципово нового агломераційного комплексу, який відповідатиме всім сучасним екологічним та техніко-економічним вимогам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224