Прем'єр-міністр Туреччини Тайїп Ердоган сподівається, що незадоволені надвечір підуть із парку Гезі у Стамбулі, плани щодо ліквідації якого призвели до антиурядових протестів по всій країні, повідомляє агентство Франс Прес.

«Я сподіваюся, все закінчиться до вечора», - сказав він на засіданні правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), повідомляє РІА «Новости».

Прем'єр знову закликав учасників протестних акцій повернутися додому. «Ви залишалися тут, скільки могли, і передали своє повідомлення. Ваше повідомлення про парк Гезі було отримане і оцінене. Будь ласка, покиньте парк і повертайтеся додому», - заявив прем'єр.

Як раніше повідомляв ForUm, уряд Туреччини погодився відкласти роботи з реконструкції стамбульського парку Гезі до винесення судового рішення з цього питання.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору протестувальників у парку Гезі у Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво і винести питання на референдум.

Нагадаємо, протести у Стамбулі спалахнули 31 травня після жорсткого придушення поліцією мирної екологічної акції. Згодом опозиційні виступи пройшли у столиці Туреччини Анкарі та інших містах країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179