Заявка на проведення зимової Олімпіади 2022 року - частина державної стратегії розвитку України. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

За словами віце-прем'єра, така заявка можлива завдяки успішному проведенню в країні чемпіонату Європи з футболу в минулому році.

«Зрозуміло, що Олімпіада насамперед позначиться на Карпатському регіоні, на Львові та всіх західноукраїнських областях. Вона передбачає розвиток інфраструктури, промоушн-потенціалу регіонів, залучення інвестицій у туристичний та готельний бізнес. Проведення Ігор-2022 передбачається у Львові, Тисовці та Боржаві», - сказав чиновник.

Він зазначив, що заявка готується паралельно з підготовкою до Євробаскету-2015.

«Олімпіада - це більше 3 млрд телеглядачів. Це, по суті, 17 чемпіонатів світу з 15 видів спорту протягом 16 днів. Національний проект «Олімпійська надія», підготовка заявки - це ініціативи Президента. Олімпійські ігри - це складний шлях від підготовки заявки в Міжнародний олімпійський комітет і до самих змагань. Прикладом успішного проведення Ігор можуть служити Турин (Італія) і Барселона (Іспанія). Олімпіада в Турині допомогла місту стати новим туристичним та бізнес-центром Європи, містом, яке тепер повинен відвідати кожен турист, який приїхав до Італії - поряд з Римом, Флоренцією, Венецією. Що стосується Іспанії, то після Олімпіади-1992 з'явився термін «ефект Барселони». Він характеризує потужний економічний підйом, пережитий країною в результаті проведення спортивних подій світового масштабу, завдяки зростанню потоку туристів та модернізації внутрішньої інфраструктури», - підкреслив Вілкул.

Він заявив, що потенціал Львова - безкрайній.

«І за останні роки ми вже зробили серйозні кроки для того, щоб відкрити його світові. У нас є всі шанси зробити Карпати визнаною у світі перлиною зимового і літнього туризму, тренувальною та змагальною базою зимових видів спорту. Олімпіада - це створення потужної спадщини: нових спортивних об'єктів, інфраструктури, десятків тисяч нових робочих місць. Ігри повинні стати святом для кожного українця... Кожен із нас хоче пишатися своєю країною, і якісне проведення змагань глобального рівня - хороший привід для цього», - сказав віце-прем'єр.

Як повідомляв ForUm, Україна продовжує боротися за право проведення зимових Олімпійських ігор-2022, розгляд же заявок від країн, які бажають провести цей захід, відбудеться у 2014 році.

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул призначений головою Оргкомітету з підготовки заявки на проведення в Україні Зимової Олімпіади - 2022.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326