Інфраструктура України вимагає модернізації, нових технологій і нових комплексних проектів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» заявив міністр інфраструктури України Володимир Козак.

За словами міністра, це спільна мета держави і бізнесу.

«Держчиновники, інвестори, банкіри, бізнес - це єдина команда для отримання взаємовигідного результату. І відрадно, що наша країна хороша для інвестування. За територією вона найбільша в Європі, за населенням - 6-а, і притому входить в європейську десятку за протяжністю автодоріг, лідирує в Європі за загальною довжиною залізничних магістралей (і п'ята за цим показником у світі). У нас зручні виходи до Азовського і Чорного морів, 18 морських портів. Тому кращого місця, ніж Україна, для інвестицій не знайти, так само як і кращого сектора, ніж інфраструктура», - впевнений чиновник.

Він додав, що для залучення капіталовкладень в інфраструктуру необхідно забезпечити рівний доступ бізнесу до інфраструктурних об'єктів різних форм власності, забезпечити захищеність інвестицій і гарантію окупності. «Для цього інвесторам потрібні прозорі і зрозумілі правила, відкриті і чіткі критерії розробки та пропозиції інвестпроектів. А створення однакових правил гри для всіх учасників вимагає відповідної законодавчої бази, і багато що в цьому напрямку вже зроблено», - запевнив Козак.

Він також нагадав про реформу залізничного транспорту.

«Важливий результат, який підвищує інвестиційний рейтинг України, це розміщення «Укрзалізницею» своїх євробондів на $500 млн. Також вчора набув чинності закон «Про морські порти», і у підприємств усіх форм власності вже вільний доступ до портової інфраструктури. Також ми виносимо на розгляд Верховної Ради 2 законопроекти з реформування автодорожнього сектору. Нарешті, ми ведемо з європейськими колегами переговори про впровадження принципу «відкритого неба» в авіаперевезеннях. Мінінфраструктури відкрите до співпраці з бізнесом і забезпечить належний супровід кожного інвестиційного проекту», - підсумував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183