Україна успішно провела Євро-2012 і готова надалі проводити спортивні форуми світового рівня. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners» заявив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін.

За словами міністра, проведення чемпіонату Європи з футболу стало тільки початком.

Він додав, що з урахуванням коштів інвесторів урядовою програмою з підготовки до Євро-2012 передбачено 117,145 млрд грн. «Так, у нас буквально за рік з'явилося багато хостелів, хоча 2-3 роки тому ми навіть не знали, що це таке. А зараз це цікавий сегмент готельного бізнесу, поштовхом для якого став чемпіонат», - сказав чиновник.

Завдяки Євро-2012 наша країна відкрилася з іншого боку для іноземців, зазначив він, а створений позитивний імідж надалі конвертується в інтерес інвесторів. «Крім того, чемпіонат емоційно об'єднав населення України. Вболіваючи за нашу команду, раділи всі - і Захід, і Схід. Саме привітність українців змушує туристів всієї планети повертатися до нас. Переконаний, що проведення в Україні Євробаскету-2015 та інших змагань європейського й світового рівня надалі закріпить позитивне враження про нашу державу», - резюмував Сафіуллін.

Як раніше повідомляв ForUm, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185