Комісар ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначає, що Євросоюз і Україна наполегливо співпрацюють у питанні підписання Угоди про асоціацію.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу після зустрічі з прем'єр-міністром Молдови Юрієм Лянке.

«Є певні умови, які повинні бути виконані, наполегливо працюємо з українською владою, хороша робота триває щодо пакету питань», - сказав комісар, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що найближчим часом (24 червня. - Ред.) має відбутися засідання Ради співробітництва Україна-ЄС, це ще одна можливість обговорити заходи, які Україна ще повинна прийняти, щоб досягти суттєвого поступу у трьох сферах, визначених Радою закордонних справ ЄС у висновках щодо України від 10 грудня 2012 року.

Як повідомляв ForUm, у прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні визначених Європейським союзом проблем.

Раніше посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Євросоюз може повернутися до підписання Угоди про асоціацію з Україною, у разі його провалу в листопаді цього року, не раніше літа 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190