Немає жодної сфери, де б не відчувалися реформи Президента України Віктора Януковича. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході Першої міжнародної бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».

Він зазначив, що за ініціативам Президента за останні 3 роки здійснюються фундаментальні перетворення.

«Той, хто в них брав участь, розуміє, що реформи не йдуть гладко, що вони найчастіше зустрічають опір. Але наслідки реформ, безумовно, позначаться у перспективі», - сказав чиновник.

За його словами, основна частина реформ здійснюється у рамках підготовки підписання Угоди про асоціацію з ЄС. «У нас є прихильники і противники цього документа. Мені часто доводиться відповідати на критику. Однак перед нами стоїть колосальне завдання з модернізації економіки. І ми обов'язково доб'ємося того, що будемо за рівнем економічних свобод не на 120 місці, а в першій десятці. Хоча ми вже багато чого досягли на цьому шляху», - зазначив глава Кабміну.

Для вирішення масштабних завдань модернізації країни, продовжив він, потрібно бути в центрі глобальної економічної діалогу з формування сучасних моделей світових ринків і з розвитку правил міжнародного співробітництва. «В Україні починається новий етап перетворень: від стабілізації макроекономічних показників ми переходимо до створення сприятливих умов для інтенсифікації економічного розвитку за рахунок стимулювання інновацій, оптимізації регуляторного середовища, впровадження дієвих механізмів цільової держпідтримки «точок зростання» по найбільш перспективним напрямам», - акцентував Азаров.

На його думку, сьогодні потрібно зробити ставку на активізацію внутрішніх джерел зростання за рахунок імпортозаміщення, розширення внутрішнього ринку, і в той же час шляхом диверсифікації експорту на користь продукції з високою доданою вартістю. «Для виконання цих завдань Україна повинна використовувати існуючі інтеграційні можливості як на європейському, на і на євроазійському напрямі. При цьому активний інтерес закордонних партнерів до процесу реформ в нашій країні допоможе реалізації її євроінтеграційних перспектив», - підсумував прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230