На адресу одного зі столичних підприємств морським шляхом із Туреччини надійшли 50 тонн добрив загальною вартістю 88 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства доходів і зборів України.

При митному оформленні даного товару співробітники Міндоходів звернули увагу на відмінності в імпортній декларації, яка була надана українській митниці, та експортної декларації турецьких колег на одну і ту ж партію товару.

Співробітники Міндоходів встановили, що замість заявленого декларантом магнію сульфату для хімічної промисловості в Україну імпортуються агрохімікати (добрива), ввезення яких потребує державної реєстрації у Мінприроди України. Такого дозволу імпортери товару не мали і не зверталися до Мінприроди для його отримання.

«Таким чином ділки намагалися ухилитися від сплати податків і митних зборів у повному обсязі. Оскільки заявлений у митницю товар за документами і існуючий в реальності мали різні коди згідно з УКТ ЗЕД і, відповідно, різні ставки мита. Згідно з поданими для митного оформлення документами, ставка мита становить 0%, але після проведення митних процедур з'ясовано, що товар підпадає під оподаткування за митною ставкою 6,5%», - сказано у повідомленні.

Зараз складено протокол про порушення митних правил за ознаками порушення ст.472 Митного кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді конфіскації товару і штрафу в розмірі 100% його вартості. Добрива вилучені, а матеріали справи будуть передані до суду для прийняття рішення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209