Святошинський районний суд Києва засудив до 9 років ув'язнення двох колишніх дільничних інспекторів столичного райуправління міліції, які знущалися над затриманим у приміщенні дільничного пункту, повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Так, слідством встановлено, що в квітні 2011 року на зупинці громадського транспорту біля ринку «Дніпро» на бульварі Кольцова правоохоронці незаконно затримали жителя Київської області та без будь-яких пояснень доставили у дільничний пункт.

Надалі, виходячи за межі наданих їм повноважень, міліціонери із застосуванням гумової палиці заподіяли йому тілесні ушкодження, які згодом були кваліфіковані як тяжкі.

Відпустивши затриманого, правоохоронці підробили протокол огляду та вилучення у нього пакету з підозрілою речовиною, а також адміністративний протокол про скоєння ним злісної непокори працівникам міліції під час затримання.

У результаті протиправних дій дільничних інспекторів чоловік отримав травми живота, ушкодження внутрішніх органів та інші ушкодження, переніс 7 операцій і тривалий час лікувався у стаціонарі.

Вироком суду міліціонери визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України - перевищення влади або службових повноважень, ч.2 ст.121 ККУ - умисне тяжке тілесне ушкодження, ч.1 ст.366 ККУ - службова фальсифікація, і засуджені до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки.

Крім того, суд позбавив засуджених спеціальних звань «капітан» і «старший лейтенант».

Не погоджуючись з вироком суду з підстав м'якості, прокуратурою Святошинського району внесено апеляцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180