Міністерство соціальної політики планує спільно з Міністерством доходів і зборів створити комісію з перевірки підприємств, які є боржниками Пенсійного фонду. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, журналістам повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

«Зараз ми тісно співпрацюємо з Міндоходів і плануємо об'єднати і створити спільну комісію з перевірки тих підприємств, які сьогодні заборгували перед Пенсійним фондом. Для нас дуже важливо своєчасне надходження таких ресурсів, оскільки це дасть можливість перерахувати і підвищити пенсії вже наприкінці цього року», - повідомила вона.

За словами міністра, за 5 місяців 2013 року план внутрішніх надходжень до бюджету Пенсійного фонду було перевиконано на 1,3 млрд грн, а в порівнянні з відповідним періодом минулого року було отримано на 4,6 млрд грн більше.

Королевська також зазначила, що всі грошові ресурси, отримані понад бюджету Пенсійного фонду, будуть направлені на підвищення пенсій.

«У листопаді-грудні 2013 року ми плануємо провести осучаснення пенсій. Зокрема, зараз великою проблемою є «зрівнялівка» пенсій. Наприклад, ті, хто пішов на пенсію у 2007 році, і ті, хто пішов на пенсію нещодавно, мають абсолютно різний розмір пенсій. Іноді ця різниця досягає 500-700 грн, і цей розрив необхідно скоротити», - підкреслила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр соціальної політики України Наталія Королевська повідомила, що з початку року власні надходження Пенсійного фонду України склали 53 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253